פרפקט קיטשן

4 מתכונים לקוקטיילים קלאסיים

קוקטייל Sex on the Beach

זמן הכנה ובישול

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • קל להכנה
  • מתאים ל-2 מנות

תיאור

שלבו וודקה עם שנאפס אפרסק ומיץ חמוציות כדי להכין קוקטייל קלאסי של Sex on the Beach.
קשטו עם דובדבנים מסוכרים ופרוסות תפוז.

מרכיבים

  • קרח
  • 50 מ"ל וודקה
  • 25 מ"ל שנאפס אפרסק
  • 2 תפוזים, סחוטים + 2 פרוסות לקישוט
  • 50 מ"ל מיץ חמוציות
  • דובדבנים מסוכרים לקישוט (אופציונלי)

ערכים תזונתיים

  • קלוריות: 92
  • שומן: 0 גרם
  • שומן רווי: 0 גרם
  • פחמימות: 8 גרם
  • סוכרים: 8 גרם
  • סיבים: 0.1 גרם
  • חלבון: 1 גרם
  • מלח: 0 גרם

אופן הכנה

שלב 1

מלאו שתי כוסות קוקטייל גבוהות בקוביות קרח.
שפכו את הוודקה, שנאפס האפרסק ומיצי הפירות לתוך קנקן גדול וערבבו.

שלב 2

חלקו את התערובת בין שתי הכוסות וערבבו בעדינות.
קשטו עם דובדבנים מסוכרים ופרוסות תפוז.


מרכיבים

לסירופ הסוכר

  • 100 גרם סוכר קנים מוזהב

לקוקטייל

  • קרח
  • 100 מ"ל וודקה Absolut
  • 50 מ"ל אספרסו טרי
  • 50 מ"ל ליקר קפה
  • 4 פולי קפה (אופציונלי)

ערכים תזונתיים

  • קלוריות: 258
  • שומן: 0.1 גרם (נמוך)
  • שומן רווי: 0 גרם
  • פחמימות: 26 גרם
  • סוכרים: 25 גרם
  • סיבים: 0 גרם
  • חלבון: 0.1 גרם
  • מלח: 0.02 גרם

אופן הכנה

שלב 1

התחילו בהכנת סירופ הסוכר.
שימו את סוכר הקנים בסיר קטן על חום בינוני ושפכו פנימה 50 מ"ל מים.
ערבבו והביאו לרתיחה.

שלב 2

כיבו את האש ותנו לתערובת להתקרר.
הכניסו 2 כוסות מרטיני למקרר לצינון.

שלב 3

כשהסירופ קר, שפכו כף ממנו לשייקר קוקטייל יחד עם חופן קרח, הוודקה, האספרסו וליקר הקפה.
נערו עד שהשייקר קר מאוד מבחוץ.

שלב 4

סננו את התערובת לכוסות המרטיני המצוננות.
קשטו כל אחת בפולי קפה, אם תרצו.

שלב 5

סננו שוב את התערובת לכוסות המצוננות והגישו.

המוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי, מרענן ופופולרי, המשלב רום לבן, נענע, ליים וסודה. המשקה מתאים במיוחד לימי הקיץ החמים ומביא עמו ניחוחות טרופיים.

מרכיבים:

  • 10 עלי נענע טריים, ועוד ענף לקישוט
  • חצי ליים, חתוך ל-4 פלחים
  • 2 כפיות סוכר לבן, או לפי הטעם
  • כוס קרח
  • 45 מ"ל (1.5 אונקיות) רום לבן
  • חצי כוס מי סודה

אופן ההכנה:

  1. מניחים בכוס גבוהה (הייבול) את עלי הנענע ופלח אחד של ליים.
  2. בעזרת כותש (מַדְלֶר), מועכים בעדינות את הנענע והליים כדי לשחרר את השמנים הארומטיים והמיץ.
  3. מוסיפים את שאר פלחי הליים ואת הסוכר, ומועכים שוב בעדינות להוצאת המיצים.
  4. ממלאים את הכוס בקרח עד כמעט הסוף.
  5. יוצקים את הרום מעל הקרח.
  6. משלימים את המשקה במי סודה ומערבבים בעדינות כדי לשלב את הטעמים.
  7. טועמים ומתקנים מתיקות או חמיצות לפי הצורך, על ידי הוספת סוכר או ליים.
  8. מקשטים בענף נענע ופלח ליים נוסף, ומגישים עם קשית.

להכנה מוצלחת, מומלץ להשתמש בליים טרי ובעלי נענע רעננים. ניתן להתאים את רמת המתיקות והחמיצות לפי הטעם האישי. לגרסה לא אלכוהולית, אפשר להשמיט את הרום ולהוסיף עוד מי סודה או ספרייט.

המרטיני הקלאסי הוא קוקטייל אלגנטי ופשוט, המשלב ג'ין או וודקה עם ורמוט יבש. היחס המסורתי בין המרכיבים הוא 2:1, אך ניתן להתאים אותו לפי הטעם האישי.

מרכיבים:

  • 60 מ"ל ג'ין או וודקה
  • 30 מ"ל ורמוט יבש
  • קוביות קרח
  • קליפת לימון או זיתים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. קירור הכוס: מקררים כוס מרטיני במקפיא או ממלאים אותה במים עם קרח בזמן ההכנה.

  2. ערבוב המרכיבים: בכוס ערבוב, משלבים את הג'ין או הוודקה עם הוורמוט היבש.

  3. הוספת קרח וערבוב: ממלאים את כוס הערבוב בקוביות קרח ומערבבים בעדינות במשך כ-30 שניות עד שהמשקה מתקרר היטב.

  4. סינון לכוס: מרוקנים את כוס המרטיני מהמים והקרח, ומסננים לתוכה את המשקה.

  5. קישוט: סוחטים בעדינות קליפת לימון מעל המשקה כדי לשחרר את השמנים האתריים, ומניחים אותה בכוס. לחלופין, ניתן לקשט בזית או שניים על קיסם.

פרטים נוספים:

  • מרטיני יבש: להפחתת מתיקות, ניתן להקטין את כמות הוורמוט, למשל ל-15 מ"ל, לקבלת משקה יבש יותר.

  • מרטיני מלוכלך: להוספת טעם מלוח, מוסיפים כ-15 מ"ל ממי הזיתים ומקשטים בזית.

  • ערבוב או ניעור: המסורת מכתיבה ערבוב לשמירה על צלילות המשקה, אך יש המעדיפים לנער אותו, מה שמוביל למשקה מעט מעונן ומדולל יותר.

  • בחירת ורמוט: סוג הוורמוט משפיע על הטעם; מומלץ לנסות מותגים שונים כדי למצוא את ההעדפה האישית.

  • הוספת ביטר: ניתן להוסיף טיפה של ביטר תפוזים להעמקת המורכבות הטעימה.

  • כוס הגשה: מומלץ להשתמש בכוס מרטיני עם רגל כדי לשמור על קרירות המשקה ולהימנע מחימום באמצעות היד.

  • גודל מנה: המתכון הנ"ל מניב משקה בנפח של כ-90 מ"ל, המתאים למנה אחת.

  • היסטוריה: המרטיני עבר שינויים רבים לאורך השנים; בעבר היה נהוג להשתמש בכמויות שוות של ג'ין ו-וורמוט, בעוד שכיום נוטים להעדיף יחס עם יותר ג'ין או וודקה.

להכנה מוצלחת, מומלץ להשתמש במרכיבים איכותיים ולהתאים את היחסים והקישוטים לפי הטעם האישי.

Back to list